פתח תפריט

השבת רכוש תפוס מהמשטרה

תפיסת רכוש של אזרחים על ידי משטרת ישראל היא לא אירוע נדיר במיוחד. לא פעם זה קורה כאשר הסיבות לכך יכולות להיות מגוונות:

זו יכולה להיות תפיסה של רכוש לצורכי חקירה (למשל פלאפונים, מצלמות ומחשבים), וזה יכול להתרחש מסיבות אחרות. המשטרה לתפוס רכוש שיקר לכם ואתם זקוקים לו? ברוב המקרים המשטרה יכולה להחזיק ברכוש עד חצי שנה ללא הגשת כתב אישום. קיימים מצבים בהם המשטרה תבקש להאריך את החזקה ברכוש בין על ידי פנייה לבית המשפט בבקשה להארכה של צווי התפיסה ובין במצב בו מוגש כתב אישום והרכוש ישמש כראייה בהליך הפלילי.
כדי לזרז את ההליך השבת הרכוש התפוס תוכלו להיעזר בשירותיו של עו"ד מור ברכה, המתמחה בתחום הפלילי ובעל ניסיון רב בהחזרת רכוש תפוס מהמשטרה.

רכוש תפוס מוביל לפגיעה משמעותית בשגרת החיים
לא משנה איזה רכוש המשטרה תפסה לכם, כנראה שזה יוביל לפגיעה משמעותית בשגרה שלכם. זה כואב אם מדובר בפלאפון או במחשב, וזה כואב במיוחד אם מדובר על רכב תפוס או רכוש נחוץ אחר. בלא מעט מהמקרים אנו עדים למקרים בהם ידה של המשטרה קלה על ההדק בתפיסה של רכוש מחשודים או נאשמים.

מתי רשאית המשטרה לתפוס רכוש פרטי?
המשטרה רשאית לתפוס רכוש במצב בו יש חשד שהרכוש שימש לביצוע עבירה או תמורה של ביצוע עבירה, או שהוא יכול לשמש ראייה בהליך פלילי.  

איך אפשר להחזיר רכוש תפוס מהמשטרה?
ככלל המשטרה יכולה להחזיק ברכוש עד חצי שנה ללא הגשת כתב אישום. לאחר תקופה זו במידה ולא הוגש כתב אישום על המשטרה להשיב את הרכוש לבעליו. קיימים מצבים בהם המשטרה תמשיך להחזיק ברכוש ואז ניתן לפנות לבית המשפט בבקשה להשבת תפוס במסגרתה יבחן בית המשפט יבחן את עמדות הצדדים ויחליט האם להשיב את הרכוש בתנאי מסוימים או ללא כל תנאי. עו"ד מור ברכה כאן לשירותכם.
צרו איתנו קשר